Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Grundliggende medlemsrettigheder bør ikke indgå i situationsbestemte fagpolitiske manøvrer.
Alligevel har Peter Hess-Nielsen i Folkeskolen nummer 47 inddraget min person i sin skrivekløe her op til hovedstyrelsesvalget.
Baggrunden er kongressen, hvor det var min klare holdning, at vi ikke skal regulere i medlemsrettigheder i forhold til, hvem der har ret til at opstille til hovedstyrelsen.
Opstillingsretten er en grundliggende medlemsrettighed for alle medlemmer i DLF, der har viljen, et par suppleanter og mindst 20 stillere. Det skal selvfølgelig også gælde hovedstyrelsesmedlemmer, der har været valgt i to perioder.
Det afgørende er, at det er medlemmerne, der ved et frit og demokratisk valg afgør, hvem de vil stemme på.
Jeg forstår, at Peter Hess i denne sag er uafklaret!
Samtidig tillægges jeg på lumpen antydningsplan en modvilje over for direkte valg af formand og næstformand.
Her er jeg såmænd på linje med kongressens opfattelse af, at det skal overvejes forud for næste formandsvalg. Tidligere kan det jo ikke blive aktuelt.
Jeg er umiddelbart positiv over for et direkte valg, men jeg vil gerne have en udredning af, hvordan man i valgperioden afsætter en eksempelvis uduelig formand, som er valgt af alle medlemmer i hele landet.
Jeg ønsker Peter Hess en god valgkamp og håber på, at han ikke kløjes i en uafklaret opfattelse af grundliggende medlemsret.
Niels Munkholm Rasmussen
formand
Odense Lærerforening