Debat

Et spørgsmål om moral

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er god grund til at undre sig over, hvad der er ideen i, at Københavns Lærerforening, KLF, har to repræsentanter i hovedstyrelsen, hvis deres tilstedeværelse er fuldstændig isoleret fra det, der foregår.

KLF's beslutning om at uddelegere forhandlingsretten om ny løn til tillidsrepræsentanterne er ikke kun et spørgsmål om KLF's status som selvstændig forening, det er i allerhøjeste grad et spørgsmål om moral.

Som hovedstyrelsesmedlem føler man sig gjort til grin af KLF's repræsentanter, der ikke på noget tidspunkt i de talrige debatter, vi har haft, har følt det nødvendigt at fremkomme med deres synspunkter på, hvor forhandlingsretten bedst er placeret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jan Trojaborgs forklaring om, at beslutningen også hænger sammen med, at det tidsmæssigt ville være umuligt at forhandle løn på så mange skoler, kunne måske løses ved, at KLF ikke skulle belastes med to faste pladser i hovedstyrelsen.

Efter mine beregninger og erfaringer ville en sådan aflastning give fuld kompensation for den tid, der i øjeblikket er et problem for KLF.

Og hovedstyrelsesarbejdet kunneKLF's medlemmer så stille op til på lige fod med medlemmer fra landets øvrige kredse, hvis de vel at mærke var indstillet på at bakke op om en fælles fagforening.

Lotte Lange

formand for Greve Lærerforening og medlem af DLF's hovedstyrelse