Debat

Grænser for galskaben

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Niels Skipper Petersen (Folkeskolen nummer 40) kommer slet ikke ind på de reelle problemer eller de løsninger, jeg har foreslået for at reducere lærermanglen. Han har travlt med sin egen lille verden, hvor han som åbenbart højtuddannet akademiker i det nordlige Jylland 'afhjælper folkeskolens store problemer'. At han så samtidig får løst sit eget problem med hensyn til arbejdsløshed, ser jeg gerne helt bort fra. DLF skulle selvfølgelig varetage de læreruddannedes interesser. Sådan burde det være, men det er det desværre ikke i virkeligheden. Og det er han et glimrende eksempel på. For tiden har alle lige fra Niels Skipper Petersen til den nyudklækkede student adgang til folkeskolen og til lønramme 26, hvor også de nyuddannede indplaceres. I resten af lønforløbet følges de ad. Utroligt.

Som nyuddannet ville jeg føle mig godt og grundigt snydt. Uddannelsen er en profession med sigte på folkeskolen. DLF er ikke uden skyld i den usikkerhed, der hersker om læreruddannelsen. Mange dropper ud af læreruddannelsen eller søger at få vekslet en del af deres seminarietid til den nye meritlæreruddannelse. Ren parodi. Jeg forstår godt de studerende. Kæmp videre. Ministeriet, seminarierne og DLF roder rundt. Og det hele var ikke blevet så mudret, hvis DLF havde sat grænser for galskaben.

'En ironisk Henning Jakobsen ... slet begrundet surhed ... bag en fernis af faglighed', skriver han. Sikke noget sludder. Jeg er kort og godt vred og bestyrtet over DLF's manglende mod til at påtage sig det faglige ansvar.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Henning Jakobsen

Køge