Debat
Hovedstyrelsens sammensætning
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I dag er der ikke meget linje i den måde, hovedstyrelsen er sammensat på. Nogle grupper deltager i den generelle urafstemning, nogle er sikret en direkte repræsentation, nogle med en repræsentant, nogle med to repræsentanter.
På kongressen i 2002 blev der åbnet op for at se på denne problemstilling med beslutningen om at reducere de urafstemningsvalgte medlemmer med to og samtidig indlede drøftelser med Københavns Lærerforening (KLF) og pensionisterne (fraktion 4) om deres repræsentation i hovedstyrelsen.
Hermed kom der fokus på de vidt forskellige vilkår, der er for repræsentationen. Med hovedstyrelsens forslag til vedtægtsændringer kommer vi et væsentligt skridt videre i bestræbelserne på at skabe lige vilkår. Ud over formand og næstformand, der som bekendt vælges på kongressen, vil der fremover være to muligheder for at være repræsenteret:
Enten deltager medlemsgruppen i den generelle urafstemning, eller også er gruppen sikret en repræsentation i hovedstyrelsen med én repræsentant.
I dag er såvel skolelederne som KLF sikret en repræsentation i hovedstyrelsen, men der er absolut ingen logisk begrundelse for, at skolelederne har en repræsentant, mens KLF har to repræsentanter. Tilsvarende gør sig gældende i forholdet mellem lærerstuderende og pensionister.
Med hovedstyrelsens forslag vil der endvidere være sikret en fornuftig balance mellem de urafstemningsvalgte og dem, der på forhånd er sikret en plads i hovedstyrelsen.
Med hovedstyrelsens forslag kommer vi et vigtigt skridt videre i bestræbelserne på at skabe en linje i den måde, som vi sammensætter hovedstyrelsen på.