Anmeldelse

Kiwikassen

Suppleringsark

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis materialerne er blevet slidt eller er forsvundet, er det nu muligt at købe fire pakker med supplerende ark til "Kiwikassen". Materialet er meget lækkert og indbydende i en kvalitet, som brugere af "Kiwikassen" allerede kender. Alle materialerne er trykt på karton, der er overfladebehandlet, så man kan skrive på dem med whiteboardpen og slette det skrevne igen.

På alfabetkortene i A4-format er de små bogstaver skrevet i bogstavhuse med rødt eller blåt. Til hvert bogstav er en lille tegning, og med pile angives skrivemåden. På bagsiden af alfabetkortet er trykt et forlydskort. Også her er der små tegninger af tingene.

Ordbogskortene er som en lille ordbog i A4-format og trykt på begge sider. På den ene side fra A til L og på den anden fra M til Å. Den samme tegning som på alfabetkortene fortæller, hvilket bogstav ordene begynder med.

Håndskrivningskortene er også i A4-format og trykt på begge sider. Kortene er til indøvning af de enkelte bogstavers grundform med linjer udformet som bogstavhuse. Der kan også skrives små sætninger. Alle bogstaverne bortset fra Q, W og X er repræsenteret. Desuden er der en side med skriveøvelser og et ark med tallene fra 0-9.

Kig, find og skriv-arkene i A3-format er trykt på begge sider og udformet som myldrebilleder med situationer, børnene genkender fra deres hverdag. Under billederne er der skrivelinjer, hvorpå børnene kan skrive ting, de finder på billedet, under det rigtige begyndelsesbogstav. Det er nogle rigtig dejlige billeder med masser af detaljer, der nok skal virke inspirerende på eleverne. Kigger man rigtig godt efter, kan man finde Kiwi på alle billederne.