Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I Folkeskolen nummer 35 havde Finn Gunst et indlæg om Q8 og skattebetaling, og jeg må konstatere, at Finn Gunst blander tingene sammen.
Ansatte i Q8 betaler ligesom offentligt ansatte personskat. Q8s ansatte betaler rent faktisk mere end 200 millioner kroner i indkomstskat hvert år. Men emnet er selskabsskat.
I Danmark har vi en selskabsskattelovgivning, som er vedtaget af Folketinget. Q8 har hverken lod eller del i lovens bogstaver, men som andre lovlydige virksomheder overholder vi naturligvis loven. Vi fifler ikke, vi snyder ikke, og vi forsøger os ikke med kreativ bogføring, der balancerer på kanten af lovgivningen.
Jeg blev derfor selv personligt meget pikeret, da Q8 for næsten et år siden blev hængt ud som skattesnyder i en tv-udsendelse på Danmarks Radio. Q8 fik stik imod normale, redelige journalistiske principper ikke mulighed for at forklare sig i udsendelsen, hvorfor jeg efterfølgende forklarede firmaets synspunkter over for medierne og over for enkeltpersoner blandt andre Finn Gunst som tog del i debatten.
Danske politikere anerkender, at det at drive virksomhed kan betyde ekstraordinære omkostninger og tab. Loven giver mulighed for, at virksomheder kan blive kompenseret for dette via skattebilletten. Ligesom virksomheder, der lider tab, rimeligvis ikke skal betale skat af deres underskud. Det er baggrunden for, at ikke blot Q8, men i hundredvis af danske virksomheder ikke betaler selskabsskat. Sådan er loven. Hvis det ikke er loven, der skal bestemme, hvad vi betaler i skat hvad skal så? Interesserede kan stadig læse vores tidligere ind-læg i debatten på www.folke skolen.dk under: http://www. folkeskolen.dk/articles/2002/ 39/debat/debat.htm#nr9.
Finn Gunst kan måske pege fingre ad Q8, fordi vi har investeret for stort, har tabt for meget i de verserende priskrige og i perioder er for dårlige til at tjene penge, men vi snyder ikke.