Debat

Nej til edb-abonnementer

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lige før sommerferien udsendte Lademann et tilbud om elektronisk abonnement på det berømte leksikon. Prisen for en normal skole ville være på cirka 4.000 kroner om året. Om året!

Skolebibliotekarerne, som alle havde købt det trykte leksikon i både to, tre og flere udgaver, takkede pænt nej.

Og igen lige før ferien udsendte UNI-C et tilbud på en pakke undervisningsprogrammer, også her med en årlig betaling, som i Ballerup ville blive på over 6.000 kroner per skole om året!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad er det for et skråplan, de forskellige firmaer er kommet ind på?

Vi kan ikke på forhånd fastfryse 10, 15 eller 20.000 kroner til edb-programmer i årevis.

Vi kan måske købe programmer til engelsk det ene år, matematik det næste år og sideløbende indkøbe et par opdateringer af eksisterende programmer.

Men vi vil ikke købe programmer i de nævnte prisklasser med årlige abonnementer.

Det var galt nok, da skolelicensen blev afløst af en fembrugerlicens. På de fleste af Ballerups skoler medførte det en pæn nedgang i indkøbet af nye programmer.

I må lave det om igen - så simpelt er det.

Preben Stein

for de edb-tilsynsførende lærere i Ballerup