Debat

Misinformation om pension

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er som bekendt menneskeligt at fejle, men tåbeligt at fremture i sine fejl.

Jeg synes, vi skal forskåne statsministeren og finansministeren for at fremstå som tåbelige på i hvert fald følgende område:

Begge ministre anfører nemlig i et svar til bladet 'Statspensionisten', at 'Tjenestemandspensionerne er finansieret af skatteindtægterne med videre, da tjenestemændene ikke har betalt pensionsbidrag siden reformen i 1969, og staten ikke har foretaget løbende hensættelser med henblik på fremtidige pensionsudbetalinger'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg vil gerne tro, at staten ikke har en cigarkasse med pensionsindbetalingerne i, men at påstå, at tjenestemændene siden 1969 ikke har betalt til deres pension, det er simpelthen uvederhæftig snak og er i bedste fald udtryk for ukendskab til den sag, de udtaler sig om.

Det var en stor dumhed, at vi i 1969 gik med til, at pensionsbidraget ikke længere fremgik af lønsedlen, idet følgesætningen, at bidraget fremover blev betalt med at 'reducere tjenestemandslønningerne med det hidtidige pensionsbidrag', som forventeligt for længst er gået i glemmebogen hos de fleste.

Det burde dog ikke være tilfældet for de ministre og politikere, der har med området at gøre, og som lovgiver på området. Men det er det altså.

Vi betaler stadig pensionsbidrag og har gjort det lige så meget efter 1969 som før.

Nu er bidraget blot trukket fra lønnen og kan ikke direkte ses på lønsedlen.

Af det frikøb, jeg fik som kredsformand i kreds 137, har kredsen hvert år indbetalt 15 procent i pensionsbidrag. Sådan er det med alle frikøb.

Det vil sige, at vores løn faktisk er 15 procent større end det udbetalte, men de 15 procent tilbageholdes som vores indbetalte pensionsbidrag.

I princippet er der ingen reel forskel på før og efter 1969, men nok en psykologisk, for det, der ikke kan ses, findes ikke.

Men hvor er alle tjenestemændenes 15 procent henne?

Jeg vil hermed opfordre foreningen til officielt at søge at bringe ministrene ud af deres vildfarelse, så de ikke fremturer deri og dermed har et reelt grundlag at træffe (de rigtige) beslutninger på.

For med deres vildfarelse og fortsatte påstande om de 'forgyldte tjenestemandspensionister' er der lagt gift for vores kamp for, at pensionerne ved hver overenskomstfornyelse skal reguleres med hele lønrammen og ikke kun med den generelle del. Ved hver overenskomst får vi pensionister det i forvejen store efterslæb forøget med hele den specielle overenskomstdel, og den øges hastigt med den større og større decentrale løndannelse.

Jeg opfordrer som sagt foreningen til at iværksætte en oplysningskampagne over for ministrene og kredsene gerne over for de lokale Folketingsmedlemmer, for en personlig henvendelse sidste efterår fra fraktion 4's kongresdelegerede til samtlige medlemmer af Folketingets arbejdsmarkedsudvalg viste ikke nogen imponerende viden om tjenestemandspensionisternes forhold - for nu at sige det diplomatisk.

Desuden bør foreningen til stadighed påpege: For øvrigt mener vi, at der ved hver overenskomstfornyelse overgår tjenestemandspensionisterne en blodig uret!

Det skal ændres!

Henning Pedersen

Blokhus