Debat

Dyr i gebyr

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kan i Ekstra Bladet den 12. januar se en fortegnelse over de mest gebyrgrådige banker og sparekasser i Danmark.

På førstepladsen som den mest grådige bank finder man Vestjysk Bank (37.598 kroner).

På en lige så sikker andenplads kommer Lån og Spar Bank (35.609 kroner).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

På 25.-pladsen finder man Sparekassen Himmerland (4.495 kroner).

Kigger man på fortegnelsen over bestyrelsen i Lån og Spar Bank, som jo i nogen grad slår sig op på at være »vores bank«, kan man se, at formanden hedder Anders Bondo Christensen, samt at de øvrige bestyrelsesmedlemmer også er såre kendte personer fra den faglige verden.

Og så er mit spørgsmål til Anders Bondo Christensen:

Hvordan er det at være formand for en bank, der i den grad skraber blandt andre dine medlemmers surt erhvervede kroner til sig?

Det må da være lidt underligt at forhandle lønforbedringer hjem med en klar bevidsthed om, at en stor del af de tilforhandlede kroner bliver lagt som gebyrbetaling i den bank, hvor du sidder som formand.

Svar

Medlemmerne skal bruge det pengeinstitut, som de synes er bedst.

Lån og Spar Bank har som mål at være en attraktiv bank for privatkunder, herunder naturligvis lønmodtagere. Hvis du ønsker at vurdere, om Lån og Spar Bank er et attraktivt pengeinstitut for dig, vil jeg råde dig til at gøre det på baggrund af en snak med banken i stedet for at tage udgangspunkt i Ekstra Bladets mere end tvivlsomme sammenligninger.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF