Anmeldelse

Farlige film

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Disse kortfilm er gode for både børn og voksne. De tager fikst fat i vigtige temaer som skilsmissebørns vilkår, mobning og håbløshed.

Fakta:

Titel: Farlige film

Type: Biograffilm

Forlag: Det Danske Filminstitut

Både producenterne og flere af de andre deltagere viser talent. Filmene egner sig bestemt til brug i klassen (indskoling og mellemtrinnet) og kan fint bruges ved forældremøder, for der er meget at lære for voksne om børn. Filmene er set fra børnehøjde, og det giver gode pointer for børn og voksne.

Især "Vi der blev tilbage" er en stærk film. Den demonstrerer, hvad der sker, hvis de voksne forsvinder. Man husker W. Goldings "Fluernes Herre". Paralyserede af weltschmerz slipper de voksne grebet og lader børnene fylde tomrummet efter sig. Skolen er børnenes sidste redning, men da også den svigter, må børnene tage sagen i egne hænder for at få livsmod og håb tilbage. Børnehøjde, der viser, hvor kompetente børn kan være i kriser.

"Frederikke" er en film om et barn som kastebold mellem voksne, der ikke gider hende. Man må tro, at det må have været en hård skilsmisse - de voksne har ikke kunnet blive enige om, hvor barnet skulle bo, og faderen tabte. Et must for fraskilte forældre og deres børn.

"Eat shit and die" og "Pusling" ser på børn, der bliver mobbet og selv gør noget ved det i stedet for at bruge de voksnes pædagogiske modeller. Indfølende og tankevækkende.