Anmeldelse

Partier, ideologier og værdier

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med den lille bog om forskelle i dansk politik er det forfatternes hensigt, at eleverne skal få indblik i og "pirres til selv at tage stilling" til partiernes holdninger til seks centrale emner.

Fakta:

Titel: Partier, ideologier og værdier

Forfatter: Søren Bækgaard, Erik Bartram Jensen, Hans Henrik Jacobsen

Pris: 125 kroner

Sider: 72 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Camille

Første kapitel er en introduktion til begreberne ideologier og værdier. Alle andre kapitler i bogen er bygget op over samme model: en introduktion til emnet, lidt baggrund og en skitsering af de holdningspoler, der ideologisk set er inden for emnet. Til sidst citeres to partier for med deres holdninger at anskueliggøre aktuelle forskelle og ligheder i dansk politik. En fin idé. Også fint at lade eleverne diskutere nogle spørgsmål efter hvert kapitel, om end det må siges at være nogle meget traditionelle spørgsmål, der mest kræver, at eleven kan huske teksteksakt information.

I samfundsfag arbejdes der med holdninger. Eleverne fordres at skabe sig en idé om egne holdninger til forskellige samfundsemner og afprøve og udbygge disse holdninger. Samfundsfag er således ofte også et emnefag. Sidst, men ikke mindst, er faget også et metodefag. Eleverne skal blandt andet være klar over, at man altid tydeliggør de kilder, man har brugt. Og derfor kan det være problematisk at undervise ud fra eller lade eleverne selv arbejde med en bog, hvor citaterne glimrer med fravær af noter og henvisninger.