Lektier uden for arbejdstiden
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
På www.lektiecafeer.dk kan interesserede melde sig som frivillige lektiehjælpere gennem Ungdommens Røde Kors. Kirstine Amato Jensen er uddannet lærer og var i et år tilknyttet Bibliotekscaféen i Rødovre som lektiehjælper.
Hvorfor blev du frivillig lektiehjælper?
»Jeg kontaktede selv Dansk Røde Kors i Rødovre for at høre om tilbuddet om at blive lektiehjælper. I forvejen var jeg tilknyttet et frivilligt integrationsprojekt for kvinder og syntes, det var spændende. Jeg interesserer mig meget for integration og læring, så det virkede meget oplagt at melde mig som frivillig lektiehjælper«.
Du arbejdede samtidig som lærer. Fik du ikke nok af at undervise?
»Da jeg meldte mig, havde jeg ikke et fast job, så der var ikke så travlt. Men da jeg blev ansat på Valhøj Skole, kunne jeg alligevel ikke droppe de tre timers lektiecafe om ugen, selvom jeg havde meget om ørerne.
Det frivillige arbejde gav mig meget både fagligt og personligt. Jeg havde et tæt samarbejde med de andre frivillige i lektiecafeen, og vi udvekslede mange erfaringer.
Alle børnene var tosprogede, og jeg lærte, hvor vigtigt det er at have kultur og sprog med, når man underviser den gruppe. Det er noget, jeg også siden hen har brugt i min hverdag som lærer«.
Vil du gøre det igen?
»Lige nu har jeg meget travlt. Men hvis jeg får overskuddet, vil jeg rigtig gerne starte igen. Der var stor opbakning fra børnene i området, og de var så taknemmelige for vores hjælp med deres lektier. Det gav mig meget«.
lwn@dlf.org