Kosmisk Kropslig Komik

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mike Attack Neander

Kristjan Ingirmarsson, Store Møllevej 8, 1. til venstre, 2300 København S, telefon 3295 3219, mobil 2165 8245.

Instruktion: Rolf Heim. Medvirkende: Kristjan Ingirmarsson.

Alder: 14 år og op.

Halvt springende, halvt flyvende gør komikeren sin entre som en anden overgearet tegneseriefigur, og så er showet i gang. Vi er vidne til en uafbrudt stribe af minutiøst timet kropslig udfoldelse: fysisk ekvilibrisme spundet over entertainerens angst for scenen, publikum og sidst, men ikke mindst, mikrofonen. 'Mike Attack' er et morsomt angreb rettet mod os i salen og mod underholdningsbranchen.

Forestillingen tager sit udgangspunkt i kampen mellem den lille mand og medieverdenen, mellem komikeren og mikrofonen.

Mikrofonen, der konstant driller og til sidst kommer til live, er islændingen Kristjan Ingirmarssons eneste med- eller rettere modspiller i det skrabede rum, hvor en cowboyhat, en sportsflaske og en plastikstol er de eneste rekvisitter. Trods det skrabede scenografiske univers kommer man som tilskuer ud på en alsidig rejse, der blandt andet indebærer tango i Buenos Aires, charleston i 20'ernes New York, skovtur med Snehvide samt overværelse (eller rettere -hørelse) af tv-programmer med sport og lummer porno på nogle af de utallige kanaler. Rejsen styres af et emsigt lydspor, der kaster Kristjan Ingirmarssons uhyggeligt kontrollerede krop og mimik fra den ene komiske situation til den anden. Det, vi ser, er den menneskelige udgave af Anders And med alle figurens gode og dårlige egenskaber: kæphøjheden, kejtetheden, usikkerheden, begejstringen, destruktionen, glæden og meget mere. Det er der alt sammen, og så bliver der ikke sagt et ord!

Det er ganske enkelt fantastisk. Tydeligt inspireret af den franske klovn George Carls spiller Kristjan Ingirmarsson skiftevis den usikre klovn og den skråsikre komiker med sådan en dynamik og energi, at man helt taber pusten, mens man skiftevis ler og forundres. 'Mike Attack' slår ganske enkelt én i gulvet med sit tempo, humor og internationale format.

Maj-Britt Mathiesen