Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
En kogebog
Af Steen Larsen
250 sider, 279 kroner
PP Forlag
Telefon 3581 3500/2615 4188
Kendskabet til fjerne køkkener og deres råvarer, især fra tropiske egne, giver en næsten uendelig række af nye ideer og opskrifter. Folk rejser ud og får smag på spændende frugter og grønsager, og i vore egne specialforretninger/supermarkeder bliver udbuddet stadig større. Det er oplagt at lave et undervisningsforløb for at lære de unge noget om smag, farver, energiindhold og anvendelsesmuligheder. Her har jeg brugt flere af bogens gode opskrifter og især opslagsdelen, der fungerer som leksikon, giver energiindhold og specialnæringsstoffer samt sæsonskema.
Det smukke, røde granatæble er bogens forsidelogo og sydens 'æble'. Vi møder det flere gange i granatæblesalat, valnødde-granatæblesovs og granatæblecocktail.
Granatæblet købes i etniske butikker og kan som flere andre af bogens råvarer være svære at få i mindre byer. Bogen har et flot billedmateriale, og de enkelte opskrifter er overskuelige og opbygget pædagogisk. Eleverne havde ikke besvær med at følge fremgangsmåden.
Indholdet er i grove træk: Salater, supper, appetitvækkere, hovedretter, grill og sandwich, tilbehør, desserter, men kun ganske få kager, juice, drinks og smoothies; til sidst opslagsdelen.
Jeg har prøvet dele af bogen og kan anbefale den til undervisningsbrug i de store klasser, men også som en god bog på hjemkundskabshylden.
Birgit Østergaard