Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det undrer mig, hvor lidt information der er omkring ansættelser i Grønland i Folkeskolen. Jeg er selv ansat i Grønland for anden gang og er blevet ansat på 'særlige åremålsvilkår' anden gang.
Det undrer mig, at:
- der ikke bliver oplyst om muligheden for at blive ansat på 'særlige åremålsvilkår', og hvad dette medfører af fordele, når der er mangel på lærere i Grønland - og det er der. Vi har oplevet, da vi kom til vores nuværende arbejdsplads, at kolleger, der blev ansat samtidig med os, ikke fik samme fordelagtige vilkår som os. Det er ikke just noget godt udgangspunkt for at fastholde folk og skabe et godt arbejdsklima. Imak (Den Grønlandske Lærerforening) (dengang GLF) var endda vidende om forskelsbehandlingen.
- Hvorfor bliver der ikke oplyst om ændringerne i feriefrirejsereglerne? De 'gamle' og ansatte på åremål har feriefrirejse hvert år, ansatte fra før 1999 har frirejse hver andet år, og kommende ansatte er under en feriefond. Hvilke regler er man underlagt i forhold til en feriefond? Er det kun den ansatte, der får tilskud, eller er det hele familien? Får man tilskud, eller får man en hel rejse? Hvor ofte får man tilskud? Jeg vil her gøre opmærksom på, at det ikke er sikkert, at Imak og Grønlands Hjemmestyre har samme opfattelse af, hvad Feriefonden omfatter . . .
For at sikre kommende ansøgere de bedste ansættelsesforhold vil jeg opfordre jer til at give en præcis beskrivelse af ansættelsesformer og -vilkår, der kan opnås i Grønland. Grønlands Hjemmestyres, Imak's og diverse kommuners rosenrøde opslag og oplysninger er ikke nok.
Den manglende oplysning skal måske ses i lyset af, at Imak (GLF) konstant har forringet deres medlemmers vilkår siden 1991. Her skal bare peges på 'udsalget' af feriefrirejsen og den tidligere mulighed for at optjene fratrædelsesgodtgørelse.
Christian Thulstrup
lærer ved skolen
i Ittoqqortoormiit