Debat
Når ens egne er usaglige
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det var med stor undren,jeg læste freelancejournalist Henrik Staneks artikel om indskolingen i Fuglebjerg Kommune.
Når man som journalist bringer en udtalelse fra formanden fra Slagelse Lærerkreds, som lyder: 'At journalisterne har glemt at se bag kulisserne', burde Henrik Stanek selv have set bag disse.
Rosenrødt? - Alt afhænger jo som bekendt af øjnene, som ser. Jeg finder artiklen ubehagelig og nedgørende. At Karl Sigsgaard udtaler: 'At skolevæsnet har været så dygtige til at profilere tankerne', må stå for egen regning. Vi er flere, som har lagt et velmenende og stort arbejde i at forbedre børnenes vilkår og deres mulighed for at lære sig at lære.
- Ja, det er svært at prøve noget nyt, men det, som er sværest og rammer hårdest, er, når 'ens egne' er usaglige. Min dør til klassen er altid åben for besøg, men jeg har endnu aldrig set hverken Søren Stjernø, Leif Næsborg, Karl Sigsgaard eller journalist Henrik Stanek.
Det er en forsøgsordning, ja - men det er et forsøg, som fungerer flot. De lærere og pædagoger på Grønbroskolen, der er med i ordningen, gør påstanden om, 'at et samarbejde mellem pædagog og lærer ikke kan lade sig gøre', til skamme.
Det var meget inspirerende at besøge de newzealandske skoler, og jeg er ikke den eneste, der bruger New Zealands-tankerne i undervisningen her i kommunen.
Når man har fået opgivet antallet af deltagere på vores New Zealands-tur, burde man som troværdig journalist bruge de korrekte oplysninger. Søren Stjernøs udsagn om, at der kun var en enkelt lærer på studietur til New Zealand, er ukorrekt. Jeg var med, og det var hans egen kone også, alene det giver to deltagere. Til orientering kan jeg oplyse, at vi var en del flere.
Marianne Grand
Fuglebjerg Skole
Svar
Redaktionen beklager, at der var en ukorrekt oplysning om antallet af lærere fra Fuglebjerg Skole, som har været i New Zealand. Det korrekte antal - otte børnehaveklasseledere og lærere - stod at læse i Folkeskolen nummer 13.
Redaktionen