Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Jeg har netop været ude i en af vore amtskredse til generalforsamling, hvor en af deltagerne undrende sagde: 'Jamen, skal man ikke være medlem af Børnehaveklasseforeningen (BKF), når man er organiseret i Danmarks Lærerforening?'
Nej, det skal man ikke, men jeg kan modsat spørge: Har man ikke brug for et medlemskab af BKF, når man arbejder som børnehaveklasseleder?
BKF har mange medlemmer, men vi er samtidig bevidste om, at en del børnehaveklasseledere ikke er medlem af foreningen. Kan det skyldes, at man ikke kender BKF? Hvis dette er tilfældet, kan jeg varmt anbefale, at man finder Folkeskolen nummer 6/2001 frem og slår op på foreningens annonce på side 43.
Hvad får man ud af sit medlemskab? Jeg vil her fremhæve nogle af fordelene
- Bladet 'Skolestart', der udkommer otte gange årligt, et blad med inspiration til dagligdagen i børnehaveklassen, et blad, der har 'fingeren på pulsen' og beskæftiger sig med aktuelt stof på indskolingsområdet
- En lokal amtskreds, der arrangerer kurser og medlemsmøder samt en årlig generalforsamling, hvor du kan gøre din indflydelse gældende
- En forening, der samarbejder med DLF om blandt andet at sikre børnehaveklasseledere fuldtidsstillinger, gode løn- og arbejdsvilkår og efter/videreuddannelse.
Er du nyansat som børnehaveklasseleder, kan BKF være en hjælp til, at du kan finde dit ståsted som pædagog i folkeskolen.
Er du 'gammel i gårde', kan BKF måske være med til at give ny inspiration? Vi glæder os til at byde dig velkommen i foreningen.
Ulla Koch Sørensen
medlem af Børnehaveklasseforeningens hovedstyrelse