Debat
Ja, trods decentral løn
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
DLF har brug for et ja til forhandlingsresultatet, gerne et klart ja, så foreningen kan komme til at stå stærkt indadtil som udadtil. (Det vil der uden tvivl være behov for, når blandt andet nye lønformer skal behandles).
En ekstraordinær kongres vil blive indkaldt for at opstille retningslinjer for anvendelse af de decentrale midler.
Ingen i DLF har brug for at gå i koma, hvis et ja bliver resultatet. Vi har alle brug for at se fremad - være med til at pege på fornuftige/objektive kriterier til gavn for flest mulige.
Vi kunne have vasket vore hænder - sagt fra ved forhandlingsbordet og ladet et mæglingsforslag træffe beslutningen om størrelsen af den decentrale løn. Forhandle og forholde os til udmøntningen kan vi nemlig ikke undgå denne gang.
Ingen havde vel regnet med, at vi kunne fjerne den decentrale løn. En stigning fra 0,8 procent til 0,9 procent (en promille), ja, men en større sikkerhed (hvis vi kan blive enige) for, at midlerne tilfalder os. Alt i alt et fornuftigt forhandlingsresultat når vi ved, at Kommunernes Landsforenings udspil var to procent.
Kongressen og de opstillede krav, vi fremsendte på kredsens vegne, sagde: Decentral løn er ikke konfliktema.
Jeg har vurderet forliget og valgt at bakke op om DLF og de 18 hovedstyrelsesmedlemmers politiske dømmekraft, så derfor, stem ja.
Monika Stabel Nielsen
kredsformand
Holstebroegnens Lærerkreds