Debat
Pensionisternes egne sider?
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Efter at jeg gik på pension for et halvt års tid siden, finder jeg, at jeg læser Folkeskolen og månedsmagasinet Undervisere mindre og mindre. Man skimmer dem, men stillingsannoncer, spændende pædagogiske tiltag på X skole og andetgodt kan ikke rigtig fange mig. Jeg læste netop, at kloge hoveder nu har fundet ud af, at drenge behøver struktur! Hvilken morsom overraskelse for en gammel lærer! Til gengæld står der intet for pensionister. Vi er medlemmer af DLF, vi bliver flere og flere, og DLF skal jo (for det nedsatte kontingent) aktivt arbejde for forbedrede pensionsvilkår og goder generelt. Jeg så da gerne, at der i bladet hver gang var en aktiv orientering om, på hvilke områder DLF nu har ydet en indsats for os. Bare en to-fire sider i hvert blad, gerne samlet og markeret af hensyn til vore svigtende åndsevner. For jeg går da ud fra og håber, at der er nyt at berette? Der står lidt på dlf.org og den lokale kreds' hjemmeside, men disse oplysninger har stået der i lang tid, og noget må der vel være sket? Når man sammenholder vore »lønforhøjelser« med de beløb, det arbejdende folk får, så fristes man til latteranfald. Når vi melder os ud af Statspensionisternes Centralforening, SC (måske med rette), så savner vi en argumentation for, hvad DLF så regner med at kunne gøre for os, som SC ikke kunne. Endelig kunne alle vordende pensionister med flid læse sådanne sider og glæde sig over, at de også som pensionister har en aktiv fagforening, hvor der hele tiden sker fremskridt. For det gør der vel?
Svar
Både Folkeskolen og månedsmagasinet Undervisere har først og fremmest fokus på det, der sker i hverdagen ude på medlemmernes arbejdspladser og i læreruddannelsen, som forbereder til arbejdslivet. Vi skriver selvfølgelig også om DLF's aktiviteter og politik og om, hvad kommuner, regering og folketing gør i forhold til medlemmernes hverdag.
Det gør vi også med nyheder hver dag på folkeskolen.dk, specialpaedagogik.dk og ernaeringogsundhed.dk
Men den anstrengte økonomi, som regeringen påduttede fagbladene med det store portorøveri for nogle år siden, betyder, at vi har meget få sider til rådighed i bladene, og der er ingen medlemsgrupper, der kan få specielle sider. Hverken pensionister, studerende, ledere, børnehaveklasseledere, vejledere, konsulenter, eller ... (fortsæt selv listen).
Thorkild Thejsen, chefredaktør, fagbladet Folkeskolen og månedsmagasinet Undervisere