Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Under denne korte valgkamp har jeg savnet at se DLF i medierne og i reklamerne. Jeg er bekendt med, at foreningen har spurgt statsministeren, om der vil blive bevilget flere penge til folkeskolen, og fået et svar, der indeholdt en masse varm luft. Samtidig blev det også tydeligt, at der ikke er enighed i Socialdemokratiet om finansieringen.
Jeg har savnet en offensiv reklameindsats, der i gode reklamer redegør for forholdene i folkeskolen, som beskriver de problemer, lærerne til daglig løber ind i, fordi der mangler ressourcer. Jeg har savnet reklamer, der beskriver eleven i fokus. Som tager udgangspunkt i de problemer, der er ved at fokusere på den enkelte elev og tilbyde undervisningsdifferentiering, tværfaglighed og en spændende folkeskole, når klassekvotienterne er stigende, og ressourcerne er faldende.
Når der skal være kommunevalg, får kredsene altid et omfangsrigt materiale fra foreningen, som blandt andet indeholder et råd om at komme i medierne og få fokuseret på at komme i medierne, når der er valgkamp. Det var måske en ide, at man selv læste dette materiale og brugte nogle af ideerne derfra, når der er Folketingsvalg.
BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) har selvfølgelig været i reklamespalterne for at profilere sig med barnet i centrum.
Torben Jens Staffe
kredsformand
Vallensbæk Lærerkreds
Svar
Jeg mener faktisk, at DLF har været ganske synlig i medierne i forbindelse med valgkampen.
Mit åbne brev til statsministeren og Uffe Ellemann-Jensen, der var gengivet i sidste nummer af Folkeskolen, har været omtalt i såvel Politiken som Jyllands-Posten og Det Fri Aktuelt. Og I Radioavisen har der været en meget omfattende dækning af mit initiativ over for de to statsministerkandidater. Samme dag som brevet blev sendt, havde Radioavisen et indslag, hvor Poul Nyrup Rasmussen og Anders Mølgaard kommenterede mit brev. Dagen efter fulgte Radioavisen op med et indslag, hvor Tom Egholm kommenterede Anders Mølgaards udsagn.
Som bekendt fik mit brev statsministeren til at møde op på Vandkunsten. Statsministerens og mine kommentarer til det møde var tophistorie i Radioavisen tre gange samme aften. Blandt andet gav statsministeren udtryk for, at han godt kunne forstå, at vores medlemmer ikke ville betale for flere undervisningstimer til eleverne, hvilket fik Radioavisen til at konkludere, at statsministeren ikke var enig med blandt andet finansministeren og økonomiministeren, når de gav udtryk for, at der skulle ses på lærernes forberedelsesfaktor, når timerne skulle finansieres.
Den form for omtale er mere værd end dyre reklamer. Ydermere resulterede initiativet i, at Det Fri Aktuelt opfordrede mig til at skrive en kronik. Den blev bragt den 3. marts. Endelig fik samtlige partiformænd kopi af det åbne brev sammen med et materiale, der dokumenterede, at folkeskolen hverken er så dyr eller dårlig, som nogle vil gøre den til. Dette materiale kan forhåbentlig være med til at kvalificere politikernes debat om folkeskolen.
Anni Herfort Andersen
formand for DLF