Debat
Det er ikke altid nemt at stå på hovedet
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I Folkeskolen nummer 6 ser Lotte Lange, formand for DLFs faglige udvalg, frem til et spændende overenskomstforløb i 2005, da det hele nu er vendt på hovedet. Al denne ståen på hovedet må imidlertid have skabt lidt forvirring, for Lotte Lange blander fakta og begreber godt og grundigt sammen i indlægget. To grove fejl har nemlig sneget sig ind i den samme sætning: » sygeplejerskerne, der har trukket Sundhedskartellet med sig ud af Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) og Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), fordi der ikke kunne findes en forhandlingsmodel i KTO, som tilfredsstillede sygeplejerskerne«.
Lad mig for det første slå helt fast, at Dansk Sygeplejeråd ikke har trukket nogen organisationer med ud af KTO. Sundhedskartellet (SHK) består af 11 selvstændige og uafhængige organisationer, som selv beslutter hvornår, hvordan og med hvem. Dansk Sygeplejeråd har hverken lyst til eller reel mulighed for at øve indflydelse på de politiske beslutninger i SHKs øvrige organisationer.
Det er klart, at det er nemt at tabe overblikket, når alt vendes på hovedet. Og det må være det, som er sket i sætningens anden fejl, hvor Lotte Lange har taget sig den frihed at melde Sundhedskartellet ud af FTF. Jeg vil godt understrege, at alle Sundhedskartellets organisationer fortsat er medlem af FTF, og at der ikke er og aldrig har været planer om at ændre dette forhold.