Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Politiske spørgsmål giver politiske svar, fremhæver Anders Bondo. Fint. I Folkeskolen nummer 6 spurgte jeg om Bruxelles-kontorets fremtid. Jeg regnede med svar, fordi DLF allerede den 24. januar ifølge nyhedsbrev fra DL-International indkaldte DLI-organisationerne til et ekstraordinært møde for at orientere om, hvorledes Bruxelles-kontoret skal fungere i fremtiden. Hvad gik den orientering ud på? Betyder det, at DLF ikke længere skal betale Martin Rømers løn?
Foreningslobbyisten er blevet generalsekretær for Etuce (www.eiie.org/etuce/english/eetuceindex.htm). Hvad skal DLF betale for dette, opretholder man hans løn? Organisationen har i hvert fald på internettet ligget død i et års tid. Støtter DLF organisationens formål - og er dette nogensinde blevet godkendt af medlemmerne?
Man kan finde det hidtidige arbejde beskrevet på www. dlint.org - og herunder hvem man servicerer. Hvad bidrager de andre organisationer med økonomisk? Fortæl venligst om bidraget fra DLF til DLI. Jeg tilstår, at som almindeligt, indflydelsesløst medlem af DLF ser jeg ikke formålet med at have Martin Rømer siddende i sit Bruxelles-kontor. Om kontoret stadig er et værelse i huset i Rhode St. Genese, ved jeg naturligvis ikke. Jeg husker ikke, om Folkeskolen har haft en officiel reportage fra privaten for at beskrive arbejdet med at udarbejde det månedlige nyhedsbrev til DLF. Én mands arbejde i en måned, måske med sekretærhjælp. To mands arbejde i en måned. Selvfølgelig er der også deltagelse i parlamentsudvalgsmøder. Overvågning af uddannelses- og arbejdsmarkedspolitiske tiltag. Vis nu lidt politisk mod, Anders Bondo. Bryd med foreningspamperiet. Der er medlemsopbakning.
Torben Thomsen
Aars
Svar
Martin Rømer er ansat som generalsekretær ved ETUCE for en treårig periode. Det betyder, at Martin Rømer er udlånt fra DLF, og at vi modtager udgiftsrefusion fra ETUCE for løn med videre for generalsekretæren. Til foreningens Bruxelles-kontor ansøges der snarest efter en sagsbehandler til at varetage opgaverne i kontoret. Stillingen opslås i Folkeskolen og i dagspressen.
Repræsentationen i Bruxelles omfatter flere lærerorganisationer. DLF's andel til repræsentationen udgør lidt under halvdelen, nemlig cirka 45 procent. Vi vurderer endvidere, om det er muligt at udvide samarbejdsgruppen yderligere.
Jeg har tidligere i et svar i Folkeskolen givet udtryk for, at jeg mener, at vi (og de andre lærerorganisationer) har stor gavn af vores repræsentation i Bruxelles. Derfor har jeg anbefalet hovedstyrelsen, at vi fortsætter repræsentationen.
Jeg er i øvrigt helt enig i, at vi skal bekæmpe enhver form for pamperi.
Anders Bondo Christensen
formand for DL