Debat

Rigtige retning

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At vore forhandlere ikke kunne komme igennem med en afvikling af den decentrale løn i et hug, kan man have forståelse for.

Hovedstyrelsens flertal har nu accepteret, at midlerne til decentral løn forøges fra at udgøre mindst 0,48 procent af lønsummen til fremover at skulle andrage mindst 0,70 procent med mulighed for at komme helt op på 0,90 procent.

Hvordan DLF's formand har fået overbevist hovedstyrelsens flertal om, at dette er et skridt i den rigtige retning henimod en afskaffelse af den decentrale løn, må forekomme lige så mærkeligt, som dengang en tidligere DLF-formand fik overbevist en tidligere hovedstyrelse om, at Storebæltcentret ved Nyborg lå placeret inden for en radius af 12 km fra Rådhuspladsen i København.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En sikker konsekvens af hovedstyrelsens holdning vil være, at flertallet af DLF's medlemmer i hvert fald ikke vil få del i de 0,70 procent af lønsummen. Det kan være, enten fordi den enkelte kommune ikke ønsker at udmønte midler af betydning til lærergruppen, og/eller fordi de beløb, der måtte blive udmøntet, vil blive fordelt på ganske få medlemmer.

Skulle det videre forhandlingsforløb ende med en manglende enighed og et efterfølgende forligsmandsindgreb, har hovedstyrelsen samtidig sendt et kraftigt signal til forligsmanden om, at DLF ikke har problemer med en accept af den decentrale lønsums størrelse!

Vi siger velbekomme.

Poul Hansen, Svend Lau og Henrik Poulsen

kongresdelegerede

for Gladsaxe Lærerforening