Debat

Afvisning

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge fik jeg et debatindlæg afvist af Folkeskolen. Det kunne der være mange gode grunde til. Det synes jeg blot ikke, der er. Redaktør Kay Christensen begrunder afslaget med: 'Dit debatindlæg er rettet mod en debat, der forgår i Politiken, og som ikke har noget med Folkeskolen at gøre'.

I en senere replik hedder det: 'Men to indlæg i rap, der forholder sig til et andet medie, skønnede jeg var for meget'.

Mit første indlæg blev bragt, og det er rigtigt, at mit sidste indlæg udsprang af et debatindlæg, Skole og Samfunds formand havde i Politiken. Han hævder her, at elever skal kunne tage med forældrene på ferie i skoletiden, hvis skolen vurderer, at den enkelte elevs forudsætninger taler for det, og også at eleven vil lære noget af fraværet fra skolen. Der skal indgås en overenskomst/aftale i hvert enkelt tilfælde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg mener, der derved lægges op til forskelsbehandling, og at skolen sættes i en umulig situation, så jeg syntes ikke, disse synspunkter skulle stå uimodsagte. Da holdningerne ikke kommer fra en hr. hvem som helst, og da jeg ikke er sikker på, at alle lærere læser Politiken, valgte jeg at fremkomme med mine kommentarer i Folkeskolen.

Det kunne altså ikke lade sig gøre.

Er det virkelig sådan, at en folkeskolerelevant debat, der foregår i et andet medie, ikke kan indføres i lærernes blad og dermed bibringes en mere faglig og nuanceret vinkel?

Er bladet virkelig så jomfrunalsk, at det ikke ønsker at tage imod input fra andre end sig selv?

Var det ikke netop en gren af ovennævnte debat, der foregår i Politiken, som både lederen og en redaktionel artikel beskæftigede sig kritisk med i Folkeskolen nummer 6?

Er der en konsekvent politik på området? I bekræftende fald: Hvilken?

Henning Pedersen

Blokhus

Svar

Principielt er det sådan, at læserbreve, som debatredaktøren skønner ikke umiddelbart kan sættes ind i en sammenhæng af læserne, afvises. Politiken vil sandsynligvis afvise et læserbrev, der tager afsæt i en artikel i Berlingske Tidende eller Folkeskolen. Det er det princip, bladet forsøger at følge.

Kay Christensen

redaktør