Debat

Overvejer udmeldelse

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stor skuffelse og vrede ser vi, at hovedstyrelsen endnu en gang omgår en kongresbeslutning.

Når vi sammenligner det mandat til forhandlingerne om arbejdstidsaftalen, hovedstyrelsen har givet vor forhandlingsdelegation, har vi meget svært ved at genkende kongresbeslutningen fra september måned.

De uddybende kommentarer øger ikke ligefrem forståelsen. De elementer, der indgår, har end ikke været fremlagt og debatteret på kongressen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi forundres meget over, at man fra foreningens side lægger megen vægt på at inddrage medlemmerne i kravopstillingen til overenskomsten for derefter i forhandlingssituationen at fremlægge en for medlemmerne totalt ukendt model.

Vi må konstatere, at de forventninger, vi kunne have til vor hovedstyrelse og forhandlingsdelegation om at sikre bedre arbejdsvilkår, ikke imødekommes.

Vi er især forundrede over, at man foreslår forberedelsen frigjort fra undervisningstiden. Dette kan for lærere med mange undervisningstimer betyde en forringelse af F-faktoren, hvilket er helt uacceptabelt.

Et retfærdighedsprincip, hvor mere undervisning automatisk medfører mere F-tid og samtidig en ligelig vægtning af fagene, er et absolut krav fra vor side.

Tid til samarbejde skal være en central akkord.

Tid til udvikling dækker alt for mange opgaver. Udvikling af skolen skal defineres som selvstændig arbejdsopgave med dertil afsat tid.

Vi finder det heller ikke rigtigt, at en del af vores efteruddannelse er skjult i dette punkt.

Vi kan gå ind for helhedsaftaler som princip, men det kræver, at der centralt er fastlagt retningslinjer baseret på aftaler mellem kreds og kommune eller tillidsrepræsentant og skoleleder.

Til sidst er det vigtigt for os at pointere, at selv om teamsamarbejde og andre samarbejdsrelationer er øget, er det væsentligste i vores lærerarbejde det individuelle arbejde. Det er vigtigt for os som lærere selv at bestemme, hvornår vor tilstedeværelse er påkrævet, og hvornår og i hvilke omgivelser vor egen forberedelse skal finde sted. Alt andet vil vi føle som en særdeles kraftig forringelse af vore arbejdsvilkår.

I øvrigt er vi uforstående over for, at klasselærerakkorden ikke eksisterer i det forelagte forslag set i lyset af klasselærerens funktion som teamkoordinator.

Vi overvejer meget seriøst at deponere vore udmeldelser samt kontingent i kredsen.

På 52 medlemmers vegne

Birgit Sørensen

tillidsrepræsentant

Kastrupgårdsskolen, Tårnby