Debat

Pensionisterne er med

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Om den kommende løndannelse hedder det i en kongresvedtagelse fra 1995: Alle faste løndele skal være pensionsgivende, og reguleringen af tjenestemandspensionen skal ske i forhold til den samlede lønudvikling.

Vedtagelsen blev udformet i fagligt udvalg og er et udtryk for aktiv indsats fra pensionisternes ti kongresdelegerede og de to hovedstyrelsesmedlemmer.

Foreningen har udgivet brochuren Pensionist i Danmarks Lærerforening. Heri opregnes pensionistens øvrige rettigheder, blandt andet mange af foreningens lokale kredse afholder regelmæssigt arrangementer for pensionister.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I Roskilde og mange andre kredse har pensionisterne dannet pensionistudvalg. Der arrangeres foredrag, sommerudflugt og julefrokost. På kredsens budget er der afsat penge til at billiggøre disse arrangementer. Kreds 41 og kreds 42 er fælles om løsning af opgaven for et passende stort antal pensionister.

Pensionistarbejdet begynder i kredsene. Med 9.000 aktive pensionister bag sig vil de ti kongresdelegerede og de to hovedstyrelsesmedlemmer få den nødvendige styrke i foreningen.

Kommer der flere end ti kandidatforslag til kongressen, bliver der valg. Brug i så fald jeres stemmeret. Send gerne stemmesedlen med posten til jeres kredskontor.

Formand for pensionistudvalget

i Roskilde Lærerforening og

kongresdelegeret

Peter Bruun

Roskilde