Debat

Skal vi have ens forhold

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det skal vi så vidt muligt, når det drejer sig om løn- og ansættelsesforhold. Det synes Henrik Christensen fra Aalborg også, og i Folkeskolen nummer 50 bebrejder han mig derfor, at jeg bebrejder de overenskomstansatte, at de klynker.

Derfor skal udgangspunktet lige genopfriskes: En overenskomstansat havde i Folkeskolen nummer 45 blandt andet skrevet: 'De overenskomstansatte er på alle måder (min fremhævelse) væsentlig dårligere stillet, end tjenestemænd . . .'.

Henrik Christesen vil formentlig medgive, at det er en kraftig overdrivelse, som ligner klynkeri. Og det var bare den, der skulle korrigeres.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Til det konkrete spørgsmål: Jo, jeg mener, tjenestemændene har større tryghed i ansættelsen end overenskomstansatte, og har tilkendegivet, at der om muligt skal gøres noget ved det. Men jeg tror ikke på, at funktionærer (som de overenskomstansatte stort set er) vil opnå den samme tryghed i ansættelsen som 'den lukkede gruppe'. Så forholdene bliver aldrig ens. Det kan man lige så godt se i øjnene.

Karl Heinz Mortag

kongresdelegeret, Århus