Debat

Læs indenad, Anders Balle

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anders Balle har i Folkeskolen nummer 49 kommenteret mit indlæg 'Skellet mellem top og bund' i Folkeskolen nummer 48. Desværre er hans læsning af mit indlæg forkert:

Jeg har skrevet, at der findes et indspist mønster inden for toppen i fagbevægelsen og forhandlingssystemet.

Det får Anders Balle til at skyde mig i skoene (og jeg er endda af samme grund 'direkte naiv'), at jeg mener, DLF 'består af to led, en indspist foreningsledelse og medlemmerne'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Læs indenad, Anders Balle!

Herefter beskriver Anders Balle så DLF's system, erklærer sig enig med Dorthe Pedersen (hvad jeg også gjorde), efterlyser dialogen (hvad jeg også gjorde) og slutter med at minde mig om, at det at stå på sidelinien er noget skidt i den aktuelle situation. 'Ansvarlighed og medleven' efterlyses (også hos mig) i stedet for 'de rene hænders politik og magtkamp'.

Jeg ved ikke, hvor Anders Balle har det fra, at jeg ikke 'tør stikke fingrene ned i noget, som man ikke på forhånd er sikret, at man kan sige nej til'.

Hertil kun én bemærkning: På kongressen stemte jeg både for den samlede beretning og - i sidste omgang - på Tom Egholm som næstformand. Det kan vist ikke siges at være 'de rene hænders politik'!

Karl Heinz Mortag

kongresdelegeret, Århus