Debat

Klynkeri

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En hr. Larsen, bosiddende i Dragør, har i Folkeskolen nummer 50 reageret på mit indlæg i nummer 48 ('Overenskomstansattes klynkeri').

Hr. Larsens problem er, at han angivelig med tilbagevirkende kraft med lærerpakken har været udsat for en drastisk formindskelse af egenpensionen som 60-årig på cirka 55.000 kroner per år, nemlig fra kroner 152.000 til kroner 94.000.

Og det er ganske vist, for hr. Larsens pensionsforhold 'er nemlig blevet undersøgt i fællesskab af hovedforeningen og Lærernes Pension'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For mig er det aldeles ikke ganske vist. De 94.000 kroner er det aktuelle tilsagn fra Lærernes Pension. Det kan da nå at ændre sig mange gange. Det kan endda ske, at hr. Larsens kommende pension bliver større, end hvis han var fortsat som tjenestemandspensionist. Der er så mange usikre forhold i den beregning, så det ikke tjener noget formål at gå i dybden her i Folkeskolen .

Men det står fast, at der på de overenskomstansattes pensionskonto fremover vil blive indbetalt 15 procent pro anno. Skal en tjenestemand tilkøbe sig pensionsanciennitet, skal hun ligeledes indbetale 15 procent. Så der er da tilstræbt en parallelitet.

Endelig bør det betænkes, at Lærerpakken blev vedtaget via en demokratisk procedure, og at den nu gælder. Men som jeg også skrev i Folkeskolen nummer 48: 'DLF skal arbejde for bedre vilkår for de overenskomstansattes tryghed i ansættelsen.' Der ligger vist den største forskel i forhold til 'den lukkede gruppe'.

Karl Heinz Mortag

kongresdelegeret, Århus