Debat

Hårby-sagen og tilsynsrådet

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til de mange, der følger Hårby-sagen, skylder vi at fortælle, hvad der yderligere er sket os. Tilsynsrådet for Fyns Amt har givet os medhold i, at vores sag i flere henseender ikke er blevet behandlet korrekt. Først fordi vi aldrig fik en begrundelse, som sandsynliggjorde, at det var os, der skulle fyres. Det betød jo så, at vi ikke kunne forsvare os, eller, som det hedder, at partshøringspligten ikke er overholdt.

Vi blev fyret på grundlag af en rapport fra et konsulentfirma fra Kommunernes Landsforening, i hvilken anklagerne var anonyme. Da vi ikke er nævnt ved navns nævnelse, kan en sådan rapport ikke bruges som fyringsgrundlag.

Konsulentfirmaet gav også en mundtlig rapport til økonomiudvalget, som så skulle danne grundlaget for fyringen. Da vi krævede aktindsigt, viste det sig, at der ikke forelå et notat om mødet, som den kommunale forvaltningslov byder, når et sådant møde medfører så alvorlige konsekvenser som fyring. Det var endnu en fejl fra kommunens side.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når reglerne ikke er overholdt, kan det 'efter omstændighederne' medføre, at afgørelsen bliver ugyldig.

Tilsynsrådet kan imidlertid ikke gøre noget ved det, fordi vi, rystede som vi var, indgik et forlig med kommunen. Et forlig, som vi blev presset til af vores forhandlere fra DLF. Samtidig nægtede man os juridisk bistand til at få medhold efter netop de paragraffer, som Tilsynsrådet nu henviser til, og som vi selv havde påpeget over for DLF's forhandlere!

Ninon Schloss

Hårby

Svar:

Brevet er også sendt til foreningens hovedstyrelse, som også skal tage stilling til Tilsynsrådets afgørelse, må du vente med at få svar.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen