Anmeldelse

Grin og gys til mellemtrinnet

Fin lille bog viderefører den danske humoristiske børnebogstradition vi kender fra Bjarne Reuter og Manu Sareen

Publiceret

Fakta

Rock, guld og spøgelser

Forfatter: Bo Skjoldborg

199 kroner

134 sider

Forlaget Werther

I det Herrens år 1611, stirrer Abbed Laurentius ned i en kiste fyldt med guld, sølv og diamanter, låser den og lynhurtigt springer handlingen godt og vel 400 år frem i tiden.

Her møder vi veninderne Molly og Siv, der ikke længere gider gå til violinspil hos violinlærer Fritzy (Susanne Friis). Næh, de vil hellere spille rockguitar. Pludselig dukker spøgelsespigen Marina op. Hun leder efter en kiste (ja, den kiste!) fuld af guld, sølv og en helt særlig halskæde.

Det store problem er imidlertid, at violinlærer Fritzy også vil have fingrene i skatten. Endvidere er hun solidt optændt at hævnfølelse, fordi Molly og Siv har meldt fra til violinspil – ovenikøbet pr. SMS. Så hun viser ingen nåde i den efterfølgende jagt på skattekisten!

Molly er en frisk pige, men plaget af angst, når hun bliver stresset, og det må hun selvfølgelig kæmpe med. Hun og Siv to piger allierer sig med Elon fra 8. klasse, som har en el-guitar. Alliancen mellem store Elon og de to piger er ganske pudsigt beskrevet, og Bo Skjoldborg er god til det sjove og skøre.

Det er let at hoppe med på handlingen, der indeholder spænding passende til mellemtrinnet med spøgelser, angst, humor og rock. Illustrationerne er en række fine små vignetter placeret ved indledningen og afslutningen af et kapitel, og det virker godt.

Fin og humoristisk lille roman, som der ikke udkommer mange af, for det er faktisk svært at skrive sjovt, men Bo Skjoldborg kan.