Fra næste skoleår rokkes der for første gang i næsten 30 år ved folkeskolens klasseloft.
Annonce:
For de nye årgange i 0.-2. klasse sænkes loftet fra 28 til 26 elever.
Det blev de røde partier allerede enige om med sidstes finanslov. Men for at sænkelsen kan blive en endelig realitet har det været aftaleteknisk nødvendigt at få politisk opbakning fra alle partier i folkeskoleforligskredsen.
Det er i dag sket, lyder det i en pressemeddelelse fra Børne- og Undervisningsministeriet.
Her udtaler Stén Knuth fra Venstre, at sænkelsen ikke kan stå alene.
Annonce:
”I Venstre bakker vi op om at sænke klasseloftet fra 28 til 26 elever i de mindste klasser. Vi mener dog, at det er vigtigt, at det initiativ ikke står alene. Det skal ledsages af andre initiativer. Klasselofts-diskussionen hænger nemlig sammen diskussionerne om inklusion og mistrivsel".
"Det er ikke tilstrækkeligt at sænke klasseloftet i klasser, hvis nogle elever har udfordringer og derfor fylder klasse-rummet. Her er den afgørende forskel ikke, om der er 26 eller 28 elever, hvis en elev mistrives, kan det kræve ekstra hjælp eller ressourcer uanset klasseloft. Derfor forventer vi, at aftalen følges op af reelle drøftelser af inklusionsindsatsen i Folkeskolen, herunder mere frihed til skolerne til lokalt at løse udfordringer med inklusion og mistrivsel. Det ved man bedst, hvordan man håndterer lokalt, men vi tror, at klasseloft er et skridt på vejen”, siger han i pressemeddelelsen.
De Konservatives ordfører Mai Mercado kritiserer, at processen med at få inddraget forligskredsen har været langsom.
”Regeringen har i en finanslovsaftale aftalt med støttepartierne at sænke klasse-loftet for de mindste elever. Det skal godkendes i forligskredsen. Konservative kan godt bakke op omend drøftelserne i forligskredsen har været noget langsommelige", siger hun.
Annonce:
Udover Venstre og Konservative tiltræder også Dansk Folkeparti og Liberal Alliance aftalen.