Børn og unge med CP i almenskolen - Temadag for fagfolk

D. 21. november 2024 kl. 9:00-15:30. Sted: Elsass Fonden, Holmegårdsvej 28, 2920 Charlottenlund

En temadag for fagpersoner om skolelivet i almenskolen, når man har cerebral parese (CP), hvor blandt andet Lotte Hedegaard-Sørensen vil fortælle om, hvordan der kan skabes betingelser, som giver (næsten) alle adgang til deltagelse og læring i almenskolen.

Indholdet for dagen er som følger:

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

Hvad er cerebral parese? v/Camilla Pihl Rasmussen, psykolog

Kort oplæg om, hvad cerebral parese er, samt eksempler på, hvilken betydning det kan have i hverdagen.

Flere adgange til undervisning, v/ Lotte Hedegaard-Sørensen lektor på DPU, Århus Universitet og forsker i inklusion og specialpædagogik

Oplægget vil handle om, hvordan særlige specialpædagogiske tilrettelæggelser kan indtænkes i undervisningen, og to praksisrettede tilgange, Universal Design Learning (UDL) og Kvalitetsudvikling af Inkluderende Specialpædagogisk Undervisning (KVISU), præsenteres.

Når specifikke kognitive udfordringer spænder ben v/Camilla Pihl Rasmussen, psykolog

Nærværende oplæg giver et overblik over, hvad vi ved om de kognitive funktioner hos børn med CP, samt hvilken betydning de kognitive funktioner har for børnenes deltagelsesmuligheder og læringsudbytte i en skolekontekst. Dertil giver oplægget indblik i, hvilken viden og praksis der er i relation til udredning og rehabilitering af de kognitive funktioner.

Fokus på trivsel v/Camilla Ejsing-Thomsen, ergoterapeut

Et oplæg med udgangspunkt i praktiske overvejelser, man kan gøre for at sikre fysisk og social trivsel i skolen. Fokus vil være på de fysiske og praktiske tiltag, man kan foretage i barnets omgivelser.

Derudover et fokus på social trivsel og forebyggelse af ufrivilligt skolefravær.

For mere information og tilmelding: Børn og Unge med CP i Almenskolen | Kursus | Elsass Fonden