Henning Lund Madsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores chef, Henning Lund Madsen, er stille sovet ind efter længere tids sygdom i en alder af blot 50 år.

Med Henning Lund Madsens bortgang har Hedensted Kommune mistet en kapacitet inden for børne- og kulturområdet. En chef, der gennem sine knap fire et halvt aktive år først som afdelingsleder og siden forvaltningschef har efterladt sig mange og tydelige spor, hvoraf her blot skal nævnes: IT-implementering på samtlige skoler, samling af kommunens 10.-klasser, gennemførelse af børnepasningsgaranti med deraf følgende institutionsbyggerier, flere skolestrukturdebatter samt indførelse af leg og læring.

Tiltag og initiativer, der krævede et stort overblik og en enorm arbejdsindsats og medførte lange arbejdsdage, men som forvaltningschef - i spændingsfeltet mellem ledelse, administration og politik - var han i sit es.

Personalet i Børne- og Kulturforvaltningen har desuden mistet en ven og en chef, der var gennemsyret af et positivt og humanistisk livs- og menneskesyn, og hvis ledelsesstil var baseret på et højt informationsniveau samt åbenhed, tillid, loyalitet og ærlighed.

Hans omgang med os var præget af omsorg, varme, indfølingsevne og humor, og i alt, hvad han foretog sig, var der et menneske bag.

Et menneske, der vidste, hvad han ville - men som samtidig havde et utroligt blik for vi andre.

Det sidste års tid har vi fulgt Henning gennem sygdomsforløbet og forsøgt at støtte ham, så godt som vi nu har kunnet i den ulige kamp, han kæmpede.

Den 5. juni 2000 døde han på Hospice i Vejle, og vore varmeste tanker og medfølelse går til Hanne og børnene, som alt for tidligt har mistet mand og far.

Æret være Henning Lund Madsens minde.

Personalet, Børne- og Kulturforvaltningen

Hedensted Kommune

Peter Hüttel