Socialministeren: Praktik blandt hjemløse og aids-syge

Socialministeren vil sende de ældste folkeskoleelever ud i praktik på herberger for hjemløse og blandt aids-syge. Danmarks Lærerforening og folkeskoleelevernes organisationer protesterer imod, at også social forståelse gøres til skolens opgave.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det virker helt ude i hampen, at man nu vil udnytte praktikordningen til at lære eleverne om social forståelse. Det er nogle meget forskellige signaler regeringen sender; undervisningsministeren vil forbedre elevernes faglige viden, mens socialministeren vil udvande skolernes muligheder for overhovedet at kunne leve op til folkeskoleloven", siger formanden for Folkeskoleelevernes Landsorganisation Martin Justesen. "Vi er altså nødt til at holde fast i, at det ikke er ikke skolens opgave - gennem eleverne - at løse samfundets sociale problemer".

De to elevorganisationer understreger, at emneområdet sociale problemer bør indgå i samfundsfagsundervisningen.

Socialminister Henriette Kjær lancerer i dag i Jyllands-Posten et forslag om, at eleverne i de ældste klasser fra næste år skal i praktik på væresteder for hjemløse og på behandlingshjem for syge:

"Det er vigtigt at give de unge et billede af mennesket bag den hjemløse eller den prostituerede. Når de tidligt får forståelse for det, så følger tolerancen og viljen til at gøre en indsats med", siger Henriette Kjær til avisen.

Men formanden for Danmarks Lærerforenings pædagogiske udvalg Jørgen Stampe er ikke begejstret:

"Hensigten med, at skoleelever får indblik i andre menneskers vilkår, er god, men det er ikke skolens opgave at medvirke til rekruttering af frivillige. Skolens formål er uddannelse og dannelse og ikke at løbe politiske ærinder".

Læs mere

Powered by Labrador CMS