Anmeldelse

Ned i novellen

Ned i novellen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ned i novellen" er netop, hvad man kommer med endnu et spændende materiale fra Dansklærerforeningen. Materialet, hvis målgruppe er 8.-9. klasse, består af grundbog, antologi, notatbladssamling og lærervejledning.

Fakta:

Titel: Ned i novellen

ISBN: 9788779963818

Pris: 175 kroner

Sider: 210 sider

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

Grundbogen består af ti kapitler, der behandler realistiske og fantastiske noveller. Hvert kapitel er bygget således op, at først introduceres novellen, derefter følger en illustration, der knytter sig til den efterfølgende novelle, så kommer der opgaver, der netop får eleven til at dykke ned i novellen, og afsnittet sluttes af med, at eleven selv skal skrive i genren.

Antologien består af 30 noveller, der kan fungere som paralleltekster til grundbogens genrer. Med notatbladssamlingen får eleven samlet teoretiske områder og opgaver i en slags genrekompendium, der også kan bruges ved forberedelsen til afgangsprøven.

Lærervejledningen redegør blandt andet for den bagvedliggende litteraturpædagogik og didaktik. Desuden findes der vejledning til hvert kapitel, en oversigt over samspillet mellem grundbogens og antologiens noveller og til sidst kopisider.

Samtlige tekster er af nyere dato og er skrevet af dygtige og anerkendte forfattere som Kenneth Bøgh Andersen og Cecilie Eken, og opgaverne er relevante, spændende og grundige.

Notatbladssamlingen er et fint supplement og meget relevant, og lærervejledningen er grundig og introducerer på glimrende vis de spændende tanker bag.

"Ned i novellen" er et flot og inspirerende materiale, som helt sikkert bliver spændende at arbejde med.