Anmeldelse
Solid skiing
Solid skitur
Hvis klassen skal på skitur, kan fysikundervisningen tage med - hvis man ikke er bange for formler. Uanset hvad: Bøgerne giver lyst til at tage en tur på pisten.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Skimekanik" er en skifysik for dummies-bog. Den er letforståelig og kunne fint anvendes i en 9.-10.-klasse i fysik for at understøtte skolens skitur. Den kommer grundigt omkring de kræfter, der er på spil, når man laver sving på ski. Dog er det ikke en bog for dem, der er kede af at se på formler.
Fakta:
Titel: Solid skiing
Forfatter: Henrik Thorsen
Pris: 399
Sider: 246
Type: Skimekanik
Forlag: Ukendt forlag
Pris: 399
Sider: 230
Type: Skiteknik
"Skiteknik" er skrevet til folk, der skal instruere andre i at stå på ski. Altså folk, der har brug for at kunne sætte ord på slalom. Bogen er en meget detaljeret beskrivelse af forskellig slags bøjning, retning, drejning, tryk, tyngdepunkt og mere. Det hele sat fint i forhold til sving i skiløb. Der er også til sidst en smule om terræn, føre og skiegenskaber. Det kan virke lidt som at skyde gråspurve med kanoner at gå så meget i detaljer i forhold til skoleelever. Men på den anden side kunne publikationen være med til at afhjælpe fejl for en skiinstruktør.
Begge bøger er fortrinlige til at opsummere undervejs. De er let tilgængelige og har et lækkert layout. Helsidesbilleder, tydelige figurer og designelementer. En behagelig layoutblanding mellem bog og magasin. Ifølge bøgernes forord hænger de sammen, men jeg ser ingen grund til, at de ikke kan læses hver for sig. I "Skiteknik" er der endda en kort opsummering af viden, forfatteren mener, man har brug for, fra "Skimekanik".
De færreste amatørskiløbere får brug for at kigge i "Solid Skiing"-bøgerne, specielt "Skimekanik". Men de kan være et godt indspark til lærere med ansvar for skoleskiinstruktion - eller fysik. Måske også som ekstra inspiration på en lang køretur til snerige områder. Underordnet deres relevans for den danske skoleverden, så giver bøgerne blod på tanden - man får lyst til puddersne.