"Det er fantastisk at få råvarer og opskrifter. Det er kærkomment, for der er så få penge på skolen. Jeg kan faktisk slet ikke forstå dem, som ikke bruger det",siger madkundskabslærer på Frederiksberg Skole i Sorø Mette Marie Sørensen
Lærer: Gratis undervisningsmaterialer giver bedre madkundskab
Madkundskabslærer Mette Marie Sørensen tager imod mange af de tilbud, som hun får til madkundskabsundervisningen. "Det er kærkomment, for der er så få penge på skolen", siger hun. 75 procent af alle grundskoler i Danmark er tilmeldt Coops projekt Go Cook.
Om GoCook
Missionen for projekt GoCook er, at vi vil skabe den førstegeneration af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deresforældre!
Projektet GoCook er et af mange initiativer under overskriftenCoop & Co, der skal sætte gang i de danske madværksteder ogskabe flere og bedre madoplevelser. Projekt GoCook bliver løbendeudviklet. De største dele af projektet er lige nu GoCookSmagekassen, som er Danmarks største skoleaktivitet,tv-udsendelserne 'Gorm og 100% din ret', bogsystemet tilmadkundskab og kokkeskoleapp'en GoCook og gocook.dk.
Kilde: Coop Go Cook
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Mette Marie Sørensen tilmelder sine klasser de tilbud, som hun finder spændende. Et år vandt hendes klasse DM i madkundskab, sidste år blev hendes klasse nummer to, og i år er hun igen i fuld gang med arbejde med DM i madkundskab og emnet mælk, som hun synes er svært.
Hun har også altid brugt Coops tilbud om Go Cook Smagekassen, hvor klassen får gratis råvarer, gratis undervisningsmaterialer, lærervejledning og opskriftshæfter til 24 elever.
"Når man har arbejdet mange år med madkundskab, så er man glad for, at der kommer noget nyt", siger hun.
Sorø-skole vinder DM i Madkamp
Hun bruger også Coops Kokkeskole app.
"Det er et godt koncept med gode apps med metodefilm, som børnene selv kan arbejde med. Jeg plukker ud og bruger, det jeg vil. Der er ikke så meget materiale til madkundskab, så det er godt, der kommer noget", siger Mette Marie Sørensen.
Samfundsvinkel på madkundskab
Hun underviser i madkundskab og idræt på Frederiksberg Skole i Sorø. Det har hun gjort i 15 år. Før det har hun en uddannelse som tjener og kok og hun er også uddannet husholdningsøkonom. Hun har madkundskab i alle skolens sjette klasser og som valgfag i 7. og 9. klasse. Hun er bevidst om, at hun bruger sponsorerede materialer i undervisningen.
"Når vi bruger Coop's materialer, så starter vi med en samfundsvinkel. For eksempel snakker vi lidt om Karolines kogebog, som jo var en landeplage for mange år siden, men hvor der også var mange mælkeprodukter i opskrifterne. På samme måde bliver de opmærksomme på, hvorfor Coop vælger at give os varerne og opskrifterne. Det er jo fordi, eleverne er fremtidens forbrugere", siger Mette Marie Sørensen.
"Men det er fantastisk at få råvarer og opskrifter. Det er kærkomment, for der er så få penge på skolen. Jeg kan faktisk slet ikke forstå dem, som ikke bruger det".
Indlæg: 161.000 elever tygger på økologien på tværs af fagene
Positive tilbagemeldinger fra lærerne
Tilbagemeldingerne til Coop er også rigtig gode, fortæller leder af Coops skoletjeneste Bente Svane Nielsen.
"Vi har en evaluering fra 744 lærere. Den viser, at lærerne er meget tilfredse med forløbet. Den viser også, at de inddrager digitale GoCook læremidler i undervisningsforløbet med smagekassen", lyder det fra Bente Svane Nielsen.
"Evalueringen viser også, at det i høj grad er specialskoler og specialklasser, der arbejder med smagekassen. Madkundskab er et inkluderende fag og det understøtter GoCook".
I evalueringen svarer 250 lærere på, hvad de synes om kokkeskole appen. Her er svarer 247, at den er brugbar eller meget brugbar, mens kun tre svarer, at den er dårlig. Ingen mener, at den er meget dårlig.