Anmeldelse

Alt om intet

Glimrende undervisningsbog om "Intet"

Guldgrube for dansk- og religionslærere i 7.-10.-klasserne. Bogen indeholder et væld af muligheder for at arbejde med Janne Tellers tankevækkende eventyrroman med de mange vigtige og eksistentielle spørgsmål.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Alt om intet" er en grundig og smuk elevbog, der tager de unge mennesker i 7.-10.-klasser seriøst. Det er også en ambitiøs bog, der fortjener at blive flittigt brugt i dansk- og religionsundervisningen. Med det rette miljø i klassen kan det ikke undgå at blive væsentlige timer, når man arbejder med "Intet" ud fra denne fortræffelige elevbog.

Fakta:

Titel: Alt om intet

Forfatter: Lene Bekhøi og John Rydahl

Forlag: RPF - Religionspædagogisk Forlag

Pris: 159

Sider: 80

Foruden et resumé af Janne Tellers roman "Intet", som hun selv kalder en eventyrroman, finder man ni kapitler, hvoraf Lene Bekhøi og John Rydahl anbefaler det første, "Det er overhovedet ikke umagen værd at være til", og det sidste kapitel, "Forbudt for børn", som fællesarbejde. De mellemliggende syv kapitler kan bruges som gruppearbejder, og der er så sandelig masser at dykke ned i for de enkelte grupper.

Første kapitel handler om at filosofere over det store og gode spørgsmål om, hvad livets mening egentlig er, og i det sidste kapitel har man mulighed for at arbejde med STORE spørgsmål, blandt andet dette: Hvorfor ulejliger Pierre Anthon sig overhovedet med at tale til sine klassekammerater oppe fra træet, hvis ingenting alligevel har betydning? Et rigtig godt – og relevant – spørgsmål, der må kunne give masser af interessante svar.

De mellemliggende kapitler hedder "Over stregen" – om tabu og provokation, "Skal der blod på bordet, før livet giver mening?" – om at ofre og ofre sig, "Jesus i småstykker" – Bibelen som inspiration, "Tretten, fjorten, voksen. Død" – om overgangen fra barn til voksen, "Det er råddenskab, der lugter" – om hvad tiden betyder, "Hvad vil I tøser med kærester?" – om kærlighed og "Ét stort skuespil" – om hvad der styrer ens liv og om valg og eksistens.

Som det fremgår, er der store sager på spil, og man vil med garanti aldrig glemme "Intet" eller timerne med denne vigtige roman, når man har arbejdet tingene så grundigt og kreativt igennem, som denne smukke elevbog lægger op til med masser af varierede opgaver.

Er det så for dystre sager? Nej, så afgjort ikke! For det første har de unge – 7.-10.-klasserne – allerede et langt liv bag sig, som forfatteren Sulaima Hind engang så rammende udtrykte det. Og for det andet har de to forfattere, Lene Bekhøi og John Rydahl, været meget omhyggelige og empatiske, så lærere og elever kan trygt gå i gang og glæde sig til store og væsentlige oplevelser.