Anmeldelse

½-times syning

Stressfrie syfærdigheder

Med denne bog kan selv den allermest ukyndige sløjdlærer lære at sy sjove og finurlige små projekter og derved også begå sig bedre i håndarbejdslokalet. Her bliver læseren nemlig taget ved hånden og sat godt og grundigt ind i syningens udfordrende verden.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Heather M. Love har med sin bog ”½-times syning” gjort det en smule lettere at knække ”sykoden”. Bogen indeholder nemlig 60 hurtige og nemme syprojekter, der er inddelt efter sværhedsgrader - fra begynderen til den øvede. Den er udarbejdet i et lækkert layout med masser af flotte billeder af de færdige produkter og en meget grundig og tydelig gennemgang af disse.

Fakta:

Titel: ½-times syning

Forfatter: Heather M. Love

Oversætter: Christina Charny Justesen

Pris: 249,95

Sider: 128

Forlag: Turbine Forlaget

Dog er det bogens bageste afsnit, som imponerer mig mest. Her gennemgås alt fra valg af stof og sakse, diverse typer nåle og tråd, og ikke mindst hvilke sting der skal bruges i de forskellige arbejdsprocesser. Man bliver som læser sat ind i brugen af en symaskine og de forskellige syteknikker, der skal til for at kunne sy skråbånd på, lave knaphuller, folder, flæser og meget mere.

Alt i alt en inspirerende bog med masser af projekter, som er lige til at gå til. Men når dette så er sagt, må jeg, i kraft af mit virke som håndværk og design-lærer, sige, at det ikke er en bog, som er skrevet til dette fag. Den indeholder færdige produkter med mål og mønstre og efterlader derved ikke meget plads til designprocessen. Ydermere er det kun i meget få produkter, at der bliver benyttet såvel hårde som bløde materialer.

Bogen skal tages for det, den er: en herlig inspirerende bog med produkter såsom superheltekappe, slips, brilleetui, hårpynt, legetøj og cykelpomponer tilsat en solid omgang håndværksvejledning. Dog tillagt et noget feminint islæt. Så hvis den mandlige håndværk og design-lærer ikke bliver skræmt væk af dette citat fra indledningen og derved opnår at kunne ”sy som en ægte gør det selv-diva”, vil jeg da klart anbefale bogen til at få en fast plads på hylden i faglokalet.