Mens Det flydende bibelmuseum Noas Ark har været i Holland og Tyskland før den nuværende havneplads i København.

Noas Ark lagt til kaj i Købehavn

Det omrejsende bibelmuseum – Noas Ark – har kastet anker de næste fem uger i København, hvor skoleklasser og andre interesserede kan gå på opdagelse i (en kopi af) det sagnomspundne skib.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Noa reddede som bekendt mennesker og dyr, da han fik proppet sin ark med et par af hver, så skibet hjalp alle os, der befolker jorden til at klare ærterne, da den stod på en syndflod sat i verden fra højeste sted. Sådan lyder historien i hvert fald i Biblen.

Nu har "Noas Ark" - som det 2.000 kvardratmeter store flydende bibelmuseum bliver kaldt - lagt sig til kaj i Amalie Haven i København. Skibet huser ikke i denne omgang to eksemplarer af alle klodens levende arter - til gengæld er der udstillinger og interaktive scener fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

"Bibelen er fyldt med gode historier. Noas Ark er bare en af dem. Århundreders historie og fælles kultur bliver med ét lyslevende, så man får et sug i maven. Du kan for eksempel se Moses, som modtager de ti bud, der stadigvæk er fundamentet for europæisk lov", udtaler Aad Peters, som står bag skibet i en pressemeddelelse.

Det fire etagers store skib lagde før weekenden til kajs ved Amaliehaven og der ligger det de næste fem uger.

Udstillingen, der huses i skibet er lavet af mere end 15 internationale kunstnere, designet af Michaela Bartonova fra Tjekkiet og har siden sin åbning haft over 250.000 besøgende på sin turné gennem Holland, Tyskland og nu Danmark. Arkens besøg i Danmark er en del af fejringen af Bibelselskabets 200 års jubilæum, som Dronning Margrethe er protektor for.