Formand for Kreds 44 Køge og Stevns Pernille Nørgaard er klar til at skrive under på et samarbejdsgrundlag for lærernes arbejdstid i Køge næste skoleår (ændret 5/5 2014 kl. 8.57).

Lærerne i Køge er sikret tid til forberedelse

31 timers tilstedeværelse i 42 uger og som udgangspunkt max 850 undervisningstimer om året (lidt mere end 28 lektioner om ugen). Sådan lyder rammerne for lærernes arbejde næste skoleår i det samarbejdsgrundlag, som Køge Kommune og den lokale lærerkreds netop er blevet enige om.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samarbejdsgrundlaget betyder, at lærerne i Køge er sikret ni timer om ugen, som de selv kan disponere over.

"Min største bekymring har været, om der er tid nok til forberedelse. På den her måde sikrer vi, at alle lærere har tid til at forberede sig. Lærerens undervisning skal være kvalificeret, og det bliver den kun, hvis der er tid til forberedelse", siger formand for Kreds 44 Køge og Stevns Pernille Nørgaard, som sætter stor pris på samarbejdet med kommunen. 

Her er enighed om lærernes arbejdstid

Vished om næste skoleår

Formanden for Skoleudvalget i Køge Kommune Helle Poulsen er glad for, at det er lykkes at få politisk opbakning til samarbejdsgrundlaget (hent samarbejdsgrundlaget til højre for denne artikel)

"Det er vigtigt for skolevæsenet, at vi står samlet om den her reform. De ansatte skal vide, hvordan skoleåret ser ud efter sommerferien, og de skal vide, at der er fælles opbakning til det store arbejde, som de udfører", siger Helle Poulsen (Venstre) i en pressemeddelelse.

Fleksible rammer

Helle Poulsen lægger vægt på, at det lokale samarbejdsgrundlag betyder, at det er muligt at skabe fleksibilitet i skolen.

"Med samarbejdsgrundlaget har lærerne stadig tid til at tage telefonen om aftenen, når en bekymret mor ringer, ligesom der stadig er tid til individuel forberedelse. Forberedelse er helt afgørende for at sikre kvalificeret undervisning", lyder det fra Helle Poulsen.

"Vi vil skrive under på dette samarbejdsgrundlag for at sikre fleksibiliteten", siger Pernille Nørgaard.

Samarbejdsgrundlaget er endnu ikke underskrevet, men Pernille Nørgaard forventer, det sker snarest muligt.