7.d har lært at programmere på code.org

Eleverne i 7.d på Ådalens Skole Nord i Frederikssund har netop bestået et 20 timers grundkursus i programmering under det verdensomspændende computerprojekt ’An hour of coding’. Klassens lærer tror på, at evnen til at programmere bliver central i fremtiden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En af fremtidens helt centrale kompetencer bliver at kunne tackle de digitale medier. Ikke bare ved at bruge dem, men netop ved at kunne styre dem til de formål, man selv vil ", siger Kamilla Vej, der er lærer i 7.d på Ådalens Skole Nord. Det er derfor, hun har sat programmering på skoleskemaet i sin 7.klasse.

På code.org, der udbyder onlinekurser til elever verden over, har de i 20 dage trænet programmeringssproget og kunne i dag modtage et kursusdiplom, der blev overrakt af skoleleder Flemming West Clausen kl. 11.

Kommunens it-konsulent Peter Hyldahl udtrykker sin begejstring i en pressemeddelelse:

"Vi vil med dette undervisningsforløb gerne give eleverne en fornemmelse af og forståelse for, hvad der ligger inde bag brugerfladen på alle de computerspil, som nutidens børn og unge bruger utrolig meget tid på at spille."

Kommunens pædagogiske center, hvor han er ansat, har i forlængelse heraf sat kodning og programmering på kursusprogrammet i det kommende skoleår, så lærerne kan få en introduktion til, hvordan man kan arbejde med området i undervisningen.