'Vores indsats for at få emnet om lærernes arbejdsbetingelser fra det nye skoleår på dagsordenen har båret frugt, og det er vi selvfølgelig glade for', siger Henrik Hansen

Lolland-Falster Lærerforening: Håbet om en lokalaftale lever igen

Politikerne i Lolland Kommune undlod i dag at vedtage et beslutningsforslag, som ville forhindre dialog med lærerforeningen om lærernes arbejdstid. Kredsformanden er tilfreds og ser frem til at snakke med blandt andre borgmesteren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan stadig betale sig at kæmpe for sin sag og forsøge at få ændret i den politiske dagsorden. Det kunne formanden for Lolland-Falsters Lærerforening notere sig efter dagens møde i økonomiudvalget i Lolland Kommune.

"Det blev besluttet at udsætte det punkt på dagsordenen, der lød på, at man ikke skulle indgå i forhandlinger med lærerne om en aftale vedrørende de arbejdsbetingelser, der kommer til at gælde fra august", siger en tilfreds Henrik Hansen.

Ingen udsigt til lokalaftale i Lolland Kommune

Kreds 68 havde forud for dagens møde sendt samtlige af økonomiudvalgets medlemmer en opfordring til at mødes med lærerne for at indlede en dialog om den nye hverdag for skolelærerne. 

Til kaffe på kommunekontoret

Og henvendelsen gav pote, kan Henrik Hansen nu konstatere.

"Vi har fået en invitation til et møde med blandt andre borgmesteren, økonomiudvalgets formand og en kommunaldirektør den 3. marts, så nu kan vi endelig komme til at snakke med politikere og deltage aktivt i at få indflydelse frem for blot at modtage instrukser fra administrationen", beretter formanden.

Det har ind til i dag knebet med at trænge igennem lydmuren til politikerne, fortæller Henrik Hansen, og kun få partier har givet formanden tilsagn om at bakke op om lærernes ønske.

Nu ser han dog frem til endelig at skulle drøfte sagen med de folkevalgte.

"Vores indsats for at få emnet om lærernes arbejdsbetingelser fra det nye skoleår på dagsordenen har båret frugt, og det er vi selvfølgelig glade for", siger Henrik Hansen.

Powered by Labrador CMS