”Vi har sikret forberedelse til alle lærere. Vi har sikret, at det bliver gennemskueligt og overskueligt i forhold til alternativet som er Lov 409. Det bureaukrati, som der er blevet lagt op til i Lov 409, har vi taget brodden af ved at lave faste tillæg, som sikrer lærerne”, siger formand for Silkeborg Lærerforening Johnny Specht.

Silkeborg-aftale sikrer lærerne individuel forberedelse

Lærerne i Silkeborg får 240 timer om året til individuel forberedelse og løbende forældresamarbejde i en ny arbejdstidsaftale mellem Silkeborg Lærerforening og kommune. Lærerne skal være til stede på skolen 35 timer i 40 uger.

Publiceret

Derfor har Silkeborg Lærerforeningindgået en aftale:

Vi har indgået en aftale for at medvirke til atsikre nogle bedre arbejdsvilkår, end der lægges op til i Lov 409,og for at give lærerne bedre mulighed for at udføre etprofessionelt arbejde.

Vi har indgået en aftale for at skabegennemskuelighed i årets arbejde, så alle fra skoleårets start ved,hvilke opgaver man bliver tillagt, og så alle kender betingelsernefor deres udførelse.

Vi har indgået en aftale for at minimere dedilemmaer, som lærere dagligt ville være havnet i, hvis der skullearbejdes efter Lov 409.

Vi har indgået en aftale for at minimere detbureaukrati, der lægges op til i Lov 409.

Vi har indgået en aftale for at sikre alleindividuel og fælles forberedelsestid.

Vi har indgået en aftale for at sikre, at ingen går ned i løn,når faste tillæg ville blive afløst af tillæg baseret på optællingaf undervisning og møder.

Fra Silkeborg Lærerforenings medlemsbrev

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de 35 timer, som lærerne skal være til stede på skolen afsættes der i gennemsnit 7 timer til individuel forberedelse, fælles forberedelse og teamsamarbejde. Derudover afsættes der en pulje på 40 timer, hvor leder og lærer kan planlægge arbejdstid i to uger i forbindelse med sommerferien. Årsnormen for lærerne bliver på 1680 timer (se aftalen via link til højre).

Formand for Silkeborg Lærerforening Johnny Specht sætter pris på, at det lykkedes parterne at aftale, at planlægningen foregår forud for skoleåret, så lærerne for en årsplan og dermed ved, hvornår de skal udføre de enkelte opgaver.

Enighed om lærernes arbejdstid i København

 

"Vi har sikret forberedelse til alle lærere. Vi har sikret, at det bliver gennemskueligt og overskueligt i forhold til alternativet som er Lov 409. Det bureaukrati, som der er blevet lagt op til i Lov 409, har vi taget brodden af ved at lave faste tillæg, som sikrer lærerne", siger Johnny Specht.

Aarhus-lærere får arbejdstidsaftale

 Bedre rammer for folkeskolereformen

Skolechef i Silkeborg Huno Jensen sætter stor pris på aftalen.

 "Vi har en folkeskole, som bygger på tillid mellem medarbejdere og mellem medarbejdere og ledelse. Silkeborgaftalen gør, at skolerne nu kan fokusere på den nye skolereform, og hvordan vi skaber en bedre skole frem for at diskutere arbejdstid. Helt konkret er det en aftale, der gør, at skoleledere og medarbejdere kan planlægge fleksibelt og ubureaukratisk på skolerne uden hele tiden at skulle diskutere arbejdstid, forberedelse og tilstedeværelse på skolen med hver enkelt lærer. I stedet er der nu ro til at fokusere på det, som er vigtig, nemlig at skabe en bedre skole og det fælles mål, at børnene præsterer bedre og lærer noget mere, som er kernen i folkeskolereformen", siger han i en pressemeddelelse.

Aftale: Loft over undervisningstiden i Lyngby-Taarbæk

Silkeborgaftalen gælder som en overgangsordning i to år og træder i kraft fra 1. august 2014.

 

Her er enighed om arbejdstid

 

Læs mere

Forhåndsaftale for lærere, børnehaveklasseledere m.fl. i SilkeborgKommune

 

Silkeborg Lærerforenings medlemsbrev