Anmeldelse

Black America

Engelsk er også dannelse

Ny og anbefalelsesværdig temabog lægger op til spændende diskussioner om store spørgsmål.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Focus on"-serien udgiver glimrende temabøger til engelsk i udskolingen, og det nyeste skud på stammen lever fuldt ud op til sine forgængere. "Black America" dækker en historisk tidsperiode fra 1619, da de første slaver ankom til USA, til i dag, hvor præsident Obama er landets første sorte præsident.

Fakta:

Titel: Black America

Forfatter: Edward Broadbridge, Hanna Broadbridge, Tania Kristiansen

ISBN: 9788723035615

Pris: 232,75

Sider: 79

Serie: Focus on

Type: Student's book/web

Forlag: Alinea

ISBN: 9788723500236

Pris: 957,50

Sider: 72

Type: Teacher's Guide

Fra den mellemliggende periode vil jeg især fremhæve bogens afsnit "What kind of freedom?" og "The Civil Rights Movement". For når man taler om engelsk som dannelsesfag, er diskussioner om menneskerettigheder og ligeværd i centrum. Det er vigtigt at have gode tekster at forholde sig til, og det får man her med tekster om Ku Klux Klan, Rosa Parks og Martin Luther King. Som lærer sidder man tilbage med en tryg fornemmelse af, at eleverne bliver ført grundigt ind i emnet. Det er et alsidigt materiale til brug i 9. klasse, da bogen dækker flere mulige temaer til folkeskolens afgangsprøve, for eksempel slaveri, racisme og frihed.

Det er et særdeles lækkert og læsevenligt layout, bogen gør brug af, de mange billeder og plakater af blandt andet musik- og sportsstjerner vil hurtigt fange elevernes interesse. Når man dykker ned i indholdet, vil man opleve, at kernen i det, der bliver sagt, er relevant og almengyldigt. Det vil mane til eftertanke og anspore til spændende diskussioner.

Lærervejledningen er en stor hjælp til brug i den daglige undervisning, her bliver de historiske temaer behandlet mere dybtgående, og man kan finde inspiration og forslag til film. Lærervejledningen hjælper også med forslag til synopseskrivning og normalsideoptælling, så det bliver lettere at forberede afgangsprøven. Systemet lægger op til brug af alle typer medier i undervisningen, det er med til at give variation og fremdrift. På det tilhørende web er der adgang med Uni-Login, når man har købt bogen, på websiden findes yderligere lærerresurser med opgaver, lyd, musik, taler og filmklip. Både elevbog og lærervejledning er gennemarbejdet og godt sat sammen.