Anmeldelse

Rollespilseffekter for de 8-12-årige

Blodigt håndarbejde

Bring teaterblod og latex ind i skolens praktiske arbejde, og fang eleverne i rollespilsuniverset.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I bogens indledning fortælles, at her åbnes der for ”et univers af fantasi, eventyr og ting, du selv producerer”. Det er en vældig dækkende beskrivelse; men det er vel at mærke ikke et eventyrunivers med prinser og prinsesser, det er et meget nutidigt børnefængede univers med trolde, hekse, orker, afhuggede fingre og udflåede øjne. Et univers, der taler til netop bogens målgruppe, de 8-12-årige.

Fakta:

Titel: Rollespilseffekter for de 8-12-årige

Forfatter: Janus Vinther

ISBN: 9788778659194

Pris: 98

Sider: 49

Forlag: Drama

Forfatteren indleder med en beskrivelse af, hvilke redskaber og materialer der skal bruges for at fremstille de forskellige produkter. Redskaberne findes nok de fleste steder, men materialerne skal anskaffes, da det vel er de færreste skoler og klubværksteder, der har teaterblod, Dermavoks og latex på lager.

Hovedvægten i bogen er de otte afsnit om ting, der kan produceres: et blodigt sår, en afhugget finger, en kunstig næse og et mumiehoved. Bogen går meget pædagogisk fra det lette mod det svære. Teksten er ledsaget af mange billeder, der på en god og tydelig måde viser de forskellige processer.

Bogens sidste afsnit handler om orksminke, og hvis man følger anvisningen, skal der nok komme en rigtig ork ud af det! Til sidst har bogen en oversigt over link til rollespilsforeninger, butikker med materialer, facebookgrupper med mere.

Det er en bog, som alle børn og voksne med børn, der interesserer sig for rollespil, vil kunne få rigtig stor fornøjelse af.