Anmeldelse

Freddy finder vej i teksten

Læs mellem linjerne

Et ambitiøst materiale til dansk i indskolingen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Freddy finder vej i teksten” og ”Freddy finder vej i flere tekster” af Susanne Arne-Hansen og Grete Rothstein på forlaget Alinea.

Fakta:

Titel: Freddy finder vej i teksten

Forfatter: Susanne Arne-Hansen, Grethe Rothstein

ISBN: 9788723041494

Pris: 69

Sider: 40

Forlag: Alinea

Titel: Freddy finder vej i flere tekster

Forfatter: Susanne Arne-Hansen, Grethe Rothstein

ISBN: 9788723043542

Pris: 90

Sider: 64

Forlag: Alinea

Disse første to hæfter i serien tager udgangspunkt i læseforståelsesstrategier og er tænkt anvendt i danskundervisningen i indskolingen. Det er forfatternes opfattelse, at læsning og skrivning er to sider af samme sag, og de har tilrettelagt opgaverne ud fra følgende fem læseforståelsesstrategier: at forudsige, at stille spørgsmål, at opklare spørgsmål, at sammenfatte og at se det for sig.

Eleverne bliver præsenteret for flere forskellige typer tekster med klare instruktioner i, hvordan man læser en tekst, og hvilke spørgsmål man skal stille sig selv for at forstå en tekst.

Materialet tænkes anvendt til gruppe- eller klasseundervisning og også i specialundervisningen, men det er oplagt, at eleverne helst arbejder i makkerpar. Hæfterne er engangshæfter med en klar og tydelig opsætning og med søde og sjove illustrationer.

Materialet er meget ambitiøst og kræver, at eleverne allerede er godt på vej med læsningen, men det er også et af de få materialer på markedet, der bevidst benytter de fem læseforståelsesstrategier, der helt sikkert giver eleverne god forståelse af, hvad læsning er, og at der altid står noget mellem linjerne. Opgavetyperne virker indbydende og vedkommende og er især henvendt til elever i 2.-3. klasse. En fyldig lærervejledning findes gratis på nettet.

Serien udbygges heldigvis stadig. Det bliver spændende at følge.