Anmeldelse

Huset

Glæd dig til dansk

Hvor er det dejligt, at denne bog, ”Huset”, af Anne Marie Marquardsen er blevet til virkelighed. Det er en bog, der kan pirre børn til at lære at læse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis fremtidens første læsebog er bygget op på denne måde, vil børn og voksne glæde sig til dansktimerne. "Huset" er en stor og spændende aktivitetsbog med flot design. Det er en utraditionel fagbog, billedbog, opslagsbog og aktivitetsbog. Den giver børnene større indsigt i samfund og historie. Bogen er særdeles god til brug i arbejdet med sprogudviklingen i indskolingen.

Fakta:

Titel: Huset

Forfatter: Anne Marie Marquardsen

ISBN: 0000077068033

Pris: 448

Sider: 195

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Børnebogsdelen er en billedbog, opslagsbog og aktivitetsbog med flotte illustrationer af Pia Thaulov. Det er en historie om Maren fra fødsel til død. Den foregår i årene fra 1900 og beskriver mennesket, begivenheder og levevilkår. Der findes notehenvisninger, så læseoplevelsen kan udvides med nye fortællinger og aktiviteter, der kan føre eleven videre ind i forståelsen af såvel begivenheder som fremmede ord og begreber.

Med historien om Maren forsøger ”Huset” at igangsætte en meningsfuld samtale, som giver børnene mulighed for at forstå sig selv.

Til den voksne er der en opslagsbog, der knytter sig til selve historien. Det er en praktisk håndbog til brug i det daglige arbejde med planlægning, aktiviteter, dokumentation og evaluering.

Jeg er ovenud begejstret for bogen.

        

Powered by Labrador CMS