Hvis overenskomstforhandlingerne fører til en lockout, er det kun de tjenestemandsansatte lærere, der må gå på arbejde. På det interaktive kort nederst i artiklen kan man se antallet af tjenestemænd på de enkelte folkeskoler.

Så få lærere må arbejde under lockout

Hvis overenskomstforhandlingerne som varslet fører til en lockout af folkeskolelærerne, er det kun de tjenestemandsansatte lærere, der må gå på arbejde. Klik ind og se, hvor mange tjenestemænd, der er på din skole, og læs hvad tjenestemændene kommer til at betyde på skolen under en konflikt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fabrins kommune holder lærerløn tilbage

Det er kun omkring hver femte folkeskolelærer, der får lov til at tage på arbejde, hvis konflikten bliver en realitet. Det er de 8241 tjenestemænd, der ikke er ansat på overenskomst, og som dermed også vil stå uden for en potentiel konflikt. Det vil betyde, at nogle skoler har mange lærere til rådighed i tilfælde af lockout, mens andre slet ingen har.

I dag kan være sidste arbejdsdag inden lockout

Det stiller landets skoler i vidt forskellige situationer. Ifølge DLF skal tjenestemændene blive på deres egen skole under en konflikt, og de må ikke foretage sig noget, som de ikke normalt gør på skolen. Hvis skolen holder åbent, skal den imidlertid leve op til sin tilsynsforpligtelse overfor eleverne, og det er op til den enkelte skole at vurdere, om der er tilstrækkeligt mange tjenestemænd til at holde det nødendige opsyn med børnene. 

LC siger ja til at se på nødberedskab til elever fra specialklasser

Mange af de skoler, folkeskolen.dk har været i kontakt med, ved endnu ikke, hvordan de skal forholde sig under en lockout. På Dronninglund Skole i Brønderslev Kommune er seks ud af 60 lærere tjenestemænd. Her har skoleleder Preben Kjeldsen endnu ikke besluttet sig.

 

"Jeg er klar over, at vi med et lille antal tjenestemænd står i en vanskelig situation. Vi har aldrig prøvet noget lignende før, så vi er stadig i tvivl om, hvad der skal ske i tilfælde af lockout. Vi er vant til altid at holde åbent og have et tilbud til brugerne, så det håber jeg også vi kan have, hvis der bliver lockout", siger skoleleder Preben Kjeldsen. 

Klik ind på kommunerne og se, hvordan de tjenestemandsansatte er fordelt på de enkelte skoler:

Powered by Labrador CMS